Kaplonyi Ferences Plébánia és Kolostor

Pax et bonum! - Áldás, békesség!

Szavazások

Honnan olvassa oldalunkat?
 
Szeretet Szolgálat PDF Nyomtat Email
Szent Erzsébet Szeretetszolgálat Plébániai Csoport
A csoport 1992-ben alakult, majd 2005-ben az egyházmegyei zsinat határozata alapján megújult. Jelenleg a közösségnek 18 aktív tagja van. Egyházmegyei szinten lelkivezetőnk Dr. Ágoston Ferenc.
szem
A szeretetszolgálat feladata a hitből fakadó tevékeny szeretet. Szeretettel szolgálni Istent, továbbítani a kihűlt világnak az Ő szeretetét, segíteni embertársainkat. Ehhez a szolgálathoz látó szem, halló fül, érző szív, segítő kéz kell, valamint ráérzés a helyi viszonyoknak megfelelően.

A hétköznapi élet nehéz helyzeteiben mindig szeretettel kell segítenünk rászoruló felebarátainkon. Csoportunk tagjai odaadottságaiknak és hozzáértésüknek megfelelően önként feladatokat vállalnak. Ez a munka nem kevés időt, energiát, áldozatot követel, valamint számtalan akadály leküzdését is. Élelmiszer és ruhacsomagot osztogatunk a rászorulóknak, amit részben a Karitásztól kapunk. A csoport tagjainak önkéntes adományokból alkalmanként szeretetcsomagokat készítünk a betegeknek, támogatást adunk a nagycsaládosoknak, a kisnyugdíjasoknak. Mindezek megvalósításához a szeretet vezet. Az élő Istent szolgáljuk, szenvedő, bajba jutott testvéreinken keresztül.
Rendszeresen lelkinapokon, lelkigyakorlatokon, egyházmegyei találkozókon, lelkipásztori napokon veszünk részt. Az Imádság Évének keretében hetente egyszer szentségimádást tartunk. Mindemellett több olyan rendezvényen veszünk részt, amelyek közösségünket erősítik: a rendszeres havi találkozók, közös zarándoklatok, farsangi mulatság, születés és névnapok megünneplése, idősek találkozójának a megszervezése.
A lelki és közösségi értékeinket megpróbáljuk a Szívgárdista gyerekeknek átadni. Őket utódainknak tekintjük. Közös beteglátogatásokat szervezünk, anyák napi köszöntést, karácsonyi betlehemes játékokkal felkeressük az időseket, aminek nagyon örülnek.
Kérjük Urunkat, hogy lehessünk ezután is eszközi, és szeretetből fakadó tetteinkkel dicsőíthessük Őt.
(A Szeretet Szolgálat vezetőjének rövidített írása)

Adventi lelkinap a kaplonyi plébánián: 2008-ban. A beszámoló itt olvasható !

A 2009-es lelkigyakorlat k

épes beszámolója itt látható !

Néhány kép a csoportról itt.

Szeretet Szolgálat 2011. december 10.Képes megemlékezés a 20 évről 2011. november 28.A Szeretet Szolgálat 20-ik születésnapja2011. november 26.Szeretet Szolgálat - születésnapi zarándoklat Sárospatakra 2011. november 20.Máriapócs és Nyirbátor 2011