Kaplonyi Ferences Plébánia és Kolostor

Pax et bonum! - Áldás, békesség!

Szavazások

Honnan olvassa oldalunkat?
 
KARÁCSONY 2016 december 25 PDF Nyomtat Email
2016 december 31., szombat 10:49
1. Holnap, Karácsony másodnapján a szentmisék a következő sorrendben lesznek: reggel 7, délelőtt 10 és este 6 órakor a Szent Antal templomban, reggel fél 9-kor a Szent József templomban. Ugyanezen a napon délután 3 órakor karácsonyi műsort tartunk a Szent Antal templomban, este 7 órától pedig karácsonyi ünnepség lesz a főtéri karácsonyfa körül.
2. Pénteken délelőtt 11 órára várjuk a ministránsokat a Szent Imre házba, hogy a házszentelési beosztást megbeszéljük.
3. Pénteken Szent Család ünnepe. A Szent Antal templomban reggel 7 órakor, a Szent József templomban este 6 órakor lesz szentmise. Ezen a napon tartják a domahidai templom búcsúját, a szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik.
4. Szombaton december 31-én, az év utolsó estéjén mindkét templomban lesz hálaadó szentmise este 6 órakor. Éjjel háromnegyed 12-től, fél 1-ig a Szent Antal templomot kinyitjuk, azok számára akik itt szeretnék búcsúztatni az óévet és köszönteni az újat.
5. Jövő vasárnap, Új év napja, Szűz Mária istenanyaságának ünnepe. A szentmisék a szokott vasárnapi sorrendben lesznek.
6. A házszentelések sorrendje a hirdető táblán olvasható.
7. Az ünnep alkalmából szeretném kifejezni köszönetemet mindazoknak, akik az egész év során és most az ünnep előtt és alatt sokat tettek a templomért, a karácsony előkészítéséért, köszönöm azoknak, akik segítettek a takarításban, a díszítésben, külön kiemelem Fleisz Mónika, Sarkantyus Mária és Résch Erzsébet sekrestyések munkáját. Köszönöm Lica Évának az adventi koszorúkat és a karácsonyi díszítést. Köszönöm az egyháztanács munkáját, segítségét. Köszönöm az énekkar és a fúvós zenekar szolgálatát, amellyel szebbé tették az éjféli- és az ünnepi szentmisét. Köszönet Baumgartner Márk kántornak áldozatos munkáját. Köszönöm azoknak a gyerekeknek akik a karácsonyi előadásban szerepeltek és a ministránsoknak akik az oltárkörül szolgáltak. Köszönöm, a fáklyásoknak, hogy szolgálatukkal emelik az ünnepek fényét. Köszönöm Polgármesteri Hivataltól ajándékba kapott fenyőket.
Köszönöm mindenkinek, hogy szolgálatukkal, segítségükkel közénk hozták Isten szeretetét. Az Úr áldása kísérje életüket.
8. Isten szeretete nyilvánvaló lett, Krisztus született nekünk. Öröm és béke töltse el mindnyájunk szívét most, amikor Isten közel került hozzánk.
Ebben az örömben és békében kívánok a magam és ferences testvéreim nevében a Mennyei Atyától áldott Karácsonyt.