Kaplonyi Ferences Plébánia és Kolostor

Pax et bonum! - Áldás, békesség!

Szavazások

Honnan olvassa oldalunkat?
 
TEREMTS MAGADNAK SZIGETEKET... - Imre atya írása PDF Nyomtat Email
2012 február 27., hétfő 20:43
Tudtad-e, hogy életednek és mindennapjaidnak szüksége van magányos szigetekre, ahová visszavonulhatsz, hogy egy kissé egyedül légy önmagaddal?

Tudtad-e, hogy életednek és mindennapjaidnak szüksége van ilyen szigetekre, a nyugalom és a csend oázisaira, ahova nem kísér el a napi nyüzsgés, a sok terhes kötelesség és a számtalan szorító határidő? sziget

Tudtad-e, hogy életednek és mindennapjaidnak szüksége van ilyen szigetekre, az elmélkedés és a magadbaszállás szent helyeire, ahol mások számára – egy időre – elérhetetlen vagy, és csak önmagaddal illetve Istennel foglalkozol?
Teremts magadnak nagyböjt folyamán - a körülötted örvénylő vizekben - ilyen magányos szigeteket, és meglátod, meg fogsz változni.

Az egyik ilyen szigeten zenét hallgathatsz.

A másikon játszhatsz.

A harmadikon elolvashatod azt a könyvet, amelyet már rég el szerettél volna olvasni.

A negyedik szigeten tisztázhatod magadban kapcsolataidat.

Az ötödiken nem annyira az étel és ital legyen számodra fontos, mintsem a belső ima és azok a Szavak, amelyek nem mulandók, hanem örök időkre érvényesek...

És így tovább!

Az ilyen szigetekről aztán, meglátod, szívesen térsz majd vissza a mindennapokba. A szigeteken töltött idő testileg kipihentté, lelkileg erőssé és szellemileg nyugodttá tesz majd Téged.

Tudtad-e egyébként, hogy mások számára Te is egy ilyen sziget lehetsz?

Mire vársz? Teremts magadnak nagyböjtben szigeteket. És meg fogsz változni!

Stuttgart, 2012. február 27.

Imre atya