Kaplonyi Ferences Plébánia és Kolostor

Pax et bonum! - Áldás, békesség!

Szavazások

Honnan olvassa oldalunkat?
 
Abortusz: a magyar alkotmánnyal példálózik videójában az amerikai megmondóember PDF Nyomtat Email
2012 május 02., szerda 22:17
A magyar alkotmányt idézte abortuszellenes videójában Molotov Mitchell amerikai megmondóember, írja a Mandiner.

Mitchell szerint az abortusz 1973-as legálissá tétele az amerikai történelem legnagyobb bűne, miközben van egy ország, Magyarország, ahol a következőket tartalmazza az idén életbe lépett alkotmány: „Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.”

A családháló.hu azt írja, Molotov ránk hivatkozva így érvel: “ha egy egész ország képes arra, hogy kitiltsa határai közül az abortuszt, akkor ezt bármelyik amerikai állam is megteheti! Létrejött egy Personhood USA nevű szervezet, amely petíciójában minden állam polgárait arra szólítja fel, hogy a már megfogant, de még meg nem született gyermekeket is alkotmányosan védendő személynek tekintse. Én már aláírtam! Te miért nem?”A magát kereszténynek és konzervatívnak valló, provokatív videókat készítő fiatal megmondóember abban persze téved, hogy a magyar alkotmány ezen passzusa automatikusan betiltaná az abortuszt, mivel ahhoz nem a magzat életéről kellene szólnia a szövegnek, hanem az ember életéről.

Molotov Mitchell szerdánként jelentkezik For the record című videójával, amiben mindig egy aktuális közéleti-politikai kérdésről mondja el röviden, tömören és provokatív módon a politikai korrektséget tudatosan nélkülöző, erősen jobboldali-konzervatív véleményét. A videókat cége, az Illuminati Pictures készíti, amelynek semmi köze az illuminátusok ezoterikus társaságához, a név arra utal, hogy rámutatnak, rávilágítanak egy-egy kérdés rejtett aspektusaira. Molotov, mielőtt keresztény lett, hajléktalan punk rocker volt.

Magyar Kurír

(szg)