„A kereszténység nem a kényelem útja”

Kaplonyi Ferences Plébánia és Kolostor

Pax et bonum! - Áldás, békesség!

Szavazások

Honnan olvassa oldalunkat?
 
„A kereszténység nem a kényelem útja” PDF Nyomtat Email
2008 november 05., szerda 16:22
szt_peter_te
November 5-én 13 ezer hívő gyűlt össze a Szent Péter téren az általános kihallgatásra. A Szentatya Krisztus feltámadásának misztériumát, mint a páli krisztológia kulcsgondolatát állította katekézisének középpontjába.

A kereszténység nem a kényelem útja, sokkal inkább felfelé haladás, amely sokat kér az embertől, de ezt az utat Krisztus fénye és reménye világítja be – mondta a pápa.

A kereszt teológiája nem elmélet, hanem a keresztény élet valósága – fogalmazott XVI. Benedek, és hozzátette: a Jézus Krisztusban való hit, az igazság és a szeretet megélése lemondásokkal, szenvedéssel jár. A keresztények nem mentesülnek a szenvedés alól – idézte Szent Ágostont – mert a hit megélése kifejezi azt is, hogy bátran szembenézünk az élettel, a történelemmel. Csakis így, a szenvedés pozitív megélésével találjuk meg az életet, annak mélységében, szépségében és nagy pozitív ígéretében.

A keresztény emberben fontos „a Krisztusban hívő szív, de nem elég szívünkben hordozni a hitet: tanúságot kell róla tennünk életünkkel, és jelenvalóvá tenni a történelemben a feltámadt Krisztus igazságát – idézi a pápa a gondolatait a SIR.

Magyar Kurír