Kaplonyi Ferences Plébánia és Kolostor

Pax et bonum! - Áldás, békesség!

Szavazások

Honnan olvassa oldalunkat?
 
Rákkal küzdve hozta világra hetedik gyermekét PDF Nyomtat Email
2012 július 16., hétfő 15:40
Egy rákkal küzdő anyukát is jelöltek a Walmart élelmiszerlánc kanadai Év Anyukája díjára, mivel a betegsége dacára világra hozta hetedik gyermekét.

mariapitman_fekvo Maria Pitmant nem sokkal azelőtt diagnosztizálták mellrákkal, hogy kiderült: hetedik gyermekét várja. Az orvosok sokáig arra akarták rávenni, hogy vetesse el gyermekét, mivel így kevésbé rizikós és könnyebb lett volna a gyógykezelése. Ő azonban ellenállt. Végül az orvosok is elfogadták, hogy nem megy abortuszra – írja a CNA.

Mindeközben kiderült, hogy Maria és férje, Jeff öt fiú és egy lány után újabb lányt vár, aminek nagyon örültek. Johannah végül teljesen egészségesen jött a világra édesanyja kemoterápiás kezelésének idején.
Ezután jött a legnehezebb időszak, mert egy másik városba kellett utaznia Mariának sugárkezelésre, mindeközben pedig négy gyermeket otthon kellett volna nevelni. Az anyukát egyik lánya, a 17 éves Jocelyn jelölte a díjra. A díj leírása szerint annak a 9,2 millió kanadai anyának az elismerése, akik fáradhatatlanul dolgoznak a családjukért. A nyertes tízezer dollárt kap készpénzben, valamint százezer dollár értékű adomány is várja.
Magyar Kurír
(szg)